“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gemeente Hengelo stimuleert fietsen

17 jan, 2020 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Binnenkort vindt er in Hengelo een flinke verhuizing plaats. 750 Hengelose ambtenaren verhuizen op 3 februari naar een nieuw stadskantoor in de binnenstad. Om parkeeroverlast te voorkomen komt de gemeente met een aantal goede oplossingen. Zo wordt fietsen gestimuleerd en kunnen ambtenaren gebruikmaken van elektrische auto’s van de gemeente.

Met de auto naar het werk

Toen de verhuizing bekend werd gemaakt, besloot de gemeente te onderzoeken hoeveel ambtenaren van plan waren om voortaan met de auto naar het werk te gaan. Ruim 45 procent van de Hengelose ambtenaren was dit van plan. Door de nodige maatregelen te nemen, denkt de gemeente dit percentage met 13 procent terug te brengen. Ten eerste kunnen de ambtenaren onder werktijd gebruikmaken van (elektrische) fietsen en auto’s van de gemeente. Woon je minder dan 15 km van je werk, dan kun je een (elektrische) fiets kopen met een flink belastingvoordeel. Een fiets leasen kan ook. Woon je verder dan 15 km van je werk, dan krijg je 10 euro korting op je OV-abonnement.

Duurder parkeren

Daarnaast neemt de gemeente ook maatregelen om het gebruik van de auto te ontmoedigen. Zo kunnen de ambtenaren die met de auto komen niet meer gratis parkeren. Wel kunnen zij voor 40 euro per maand een parkeerabonnement afsluiten. Woon je verder dan 15 km van je werk, dan krijg je 10 euro korting op dit abonnement. Op deze manier probeert de gemeente de parkeeroverlast zoveel mogelijk te beperken. Het lijkt er ook op dat veel ambtenaren hier graag aan meewerken en open staan voor de geboden opties.