Geluid kantoortuin grote ergernis

25 september 2018

Veel werknemers die werken in kantoortuinen ergeren zich aan het omgevingsgeluid. 59 procent van de werknemers heeft hier last van. Het gaat hierbij vooral om geklets van collega’s, luidruchtige telefoongesprekken en harde ringtones. De geluidsoverlast lijkt zelfs tot minder productiviteit te leiden.

Productiviteit

Hetzelfde aantal werknemers geeft aan dat zij productiever zouden zijn op een werkplek met minder geluid. Zij vermoeden dat er dan minder fouten worden gemaakt en dat zij zich beter kunnen concentreren. Omgevingsgeluid kan zorgen voor veel afleiding, maar het kan zelfs op lange termijn zorgen voor fysieke klachten. Al met al is geluidsoverlast dus een belangrijke factor die op veel zaken invloed heeft: op het welzijn van de werknemers en op de productiviteit. Toch zijn er maar weinig werkgevers die zich bezighouden met de geluids-situatie op de werkvloer. Dit blijkt uit een onderzoek van Specsavers.

Kantoorbaan

Kantoortuinen zijn populair. Maar liefst 55 procent van de mensen met een kantoorbaan werkt in zo’n kantoortuin. Gemiddeld zitten zij met 18 collega’s in een open ruimte. Geen wonder dat deze mensen soms last van elkaar hebben. 67 procent van de werknemers in een kantoortuin geeft aan dat zij meerdere keren per dag gestoord worden door omgevingsgeluid.

Klachten

De kantoortuin-werknemers klagen over concentratieproblemen (51%), frustratie (36%), een onrustig gevoel (34%), vermoeidheid (27%) en hoofdpijn (17%). Dit zijn allemaal gevolgen van de geluidsoverlast. Daarnaast kan continu omgevingsgeluid ook op lange termijn een vervelend effect hebben. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks langer dan drie uur worden blootgesteld aan kantoorgeluiden een verhoogd adrenalinelevel hebben.

 

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter