Geen ruimte voor loonstijging onderwijs

27 juni 2017

Vandaag gaan de basisscholen staken. Zij willen dat hun loon gelijkgetrokken wordt met de lonen in het middelbaar onderwijs. Ook de werkdruk en grote klassen zijn een probleem. Helaas lijkt het er niet op dat hier op korte termijn verandering in zal komen. Een dag voor de staking liet het kabinet weten dat er geen ruimte is voor een loonsverhoging voor leraren.

Geen budget

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker geven aan dat het ministerie van Onderwijs geen budget heeft voor een loonsverhoging. Het ministerie heeft al te kampen met forse tegenvallers in de begroting door hogere prijzen en hogere leerlingenaantallen.

Beloftes

Onlangs deed minister Asscher van Sociale Zaken nog een aantal mooie beloftes aan de basisschoolleraren. In een interview gaf hij aan dat een loonsverhoging voor basisschoolleraren weliswaar veel geld kost, maar dat dit dor het demissionaire kabinet zeker doorgevoerd zou worden. Helaas lijkt dit nu een loze belofte te zijn geweest.

Doorn in het oog

Het verschil tussen de salarissen van basisschoolleraren en leraren in het middelbaar onderwijs is de basisschoolmedewerkers een doorn in het oog. Een startende basisschoolleraar heeft in de laagste schaal een startsalaris van 2.436 euro bruto. Als je hierbij de vakantieuitkeringen, eindejaarsuitkeringen e.d bij optelt kom je uit op 2.896 euro bruto. In het middelbaar onderwijs ligt dit iets hoger. Daar start je in de laagste school op 2.601 euro bruto en met alles erbij 3.074 euro. Het maximum ligt in het basisonderwijs op 5.294 euro. In het middelbaar onderwijs ligt de max op 6.298.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter