Geen ontslag na telefoonrekening van 2 ton

24 mei 2019

Internetten in het buitenland, bellen buiten je bundel of teveel sms’en kan soms zorgen voor een hoge telefoonrekening. Maar je telefoonrekening laten oplopen tot ruim 2 ton gaat wel heel erg ver. Toch gebeurde dit een ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij maakte het wel heel bont, maar werd desondanks niet ontslagen.

Binnenlandse Zaken

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken ging er wel meer mis. Telefoonrekeningen met meer dan vier nullen kwamen hier regelmatig voor. Er werd dan ook een onderzoek ingesteld. Het bleek dat ambtenaren op dit ministerie hun zakelijke telefoons wel heel veel gebruikten. Zij spendeerden tienduizenden euro’s. Zakelijke toestellen werden voor privézaken gebruikt en soms ook uitgeleend, blijkt uit het onderzoek.

211.000 euro

Een van de ambtenaren sprong er echt uit. De kosten van zijn abonnement liepen op tot 211.000 euro. Zijn telefoon werd gebruikt door familie die in het buitenland verbleef. Ze hadden het toestel als internet-hotspot gebruikt. Hierdoor liepen de kosten voor de gebruikte data flink op.

Voorwaardelijk ontslag

Gek genoeg werd de betreffende ambtenaar niet ontslagen. Hij werd wel op de vingers getikt. Er werd hem gevraagd om op zijn telefoongedrag te letten. Daarnaast krijgt hij de komende twee jaar geen loonsverhoging. Wel kreeg hij voorwaardelijk ontslag. Dit betekent dat hij mag blijven, mits hij niet opnieuw in de fout gaat.

Onderzoek

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat er flink misbruik wordt gemaakt van zakelijke abonnementen. De gemiddelde rekeningen lagen tussen de 628 en 14.000 euro per persoon. Meer dan tien ambtenaren bleken hun telefoon- of internetabonnement ook regelmatig in privétijd te gebruiken.

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter