Gedwongen ontslagen bij Defensie

14 april 2011

Bij Defensie zullen de komende jaren 6000 mensen gedwongen worden ontslagen. Dat is meer dan tot nu toe bekend was. Minister Hillen heeft dit in zijn beleidsbrief bekend gemaakt. In totaal verdwijnen 12.300 arbeidsplaatsen. 2300 vacatures zijn de laatste tijd al niet vervuld en ongeveer 4000 mensen zullen door natuurlijk verloop Defensie verlaten.

Honderden euro’s minder

Voor de mensen die wel bij Defensie in dienst blijven worden de arbeidsvoorwaarden een stuk minder aantrekkelijk. Zo wordt de werkweek teruggebracht naar 36 uur. Op dit moment telt deze werkweek 38 uur, met daarbij de mogelijkheid 40 uur te werken.

Omdat de militairen ook veel toelagen kwijtraken omdat er minder geoefend gaat worden, zullen militairen honderden euro’s per maand moeten inleveren.

Wegbezuinigd

Naast personeel zal er ook in materiaal gesneden worden. Tanks, Cougarhelikopters en vier mijnenjagers zullen verdwijnen. Daarnaast zullen twee patrouilleschepen en een bevoorradingsschip worden wegbezuinigd. Verder zullen bij de landmacht de bouwers van de genie verdwijnen (zij bereiden missies voor door kampen te bouwen), zal de luchtverdediging gehalveerd worden, verdwijnt een deel van de artillerie en zal de Nederlandse inbreng in het Duits-Nederlands korps verkleind worden.

Ook wordt er op 1 juli een vastgoedplan bekendgemaakt. Hieruit zal blijken welke kazernes en luchtmachtbases gesloten zullen worden. Voor veel mensen dus een zeer onzekere periode.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter