FIOD-ambtenaar ontslagen vanwege natrekken vriendje

16 januari 2018

Een FIOD-ambtenaar had een date. Om goed beslagen ten ijs te komen besloot zij de betreffende man en zijn ouders in het belastingdienstsysteem na te trekken. De vrouw kreeg strafontslag.

Zuiver op de graat

De FIOD-medewerkster had het vermoeden dat haar date op fiscaal gebied niet helemaal zuiver op de graat was en besloot hem en zijn ouders te controleren. Daarnaast had zij haar date gevoelige informatie verteld over een opsporingsverzoek. Hiermee heeft zij volgens de werkgever haar plicht verzuimd en heeft zij bovendien haar geheimhoudingsplicht geschonden. Een goede reden voor de werkgever om tot strafontslag over te gaan.

Hoger beroep

De vrouw was het hier niet mee eens. Zij beweerde dat het voor haar niet duidelijk was dat zij dit niet had mogen doen. Zij gaf aan dat haar alleen was verteld, dat zij niet puur uit nieuwsgierigheid een buurman mocht natrekken in het systeem. In dit geval handelde zij niet uit nieuwsgierigheid, maar vanuit verantwoordelijkheidsgevoel. Zij wilde niet omgang met iemand die ‘niet zuiver op de graat was’. Zij ging in hoger beroep tegen het ontslag, maar zonder succes. Rechtbank Oost-Brabant oordeelde dat het ontslag terecht was.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter