Doorgaan met roken geen reden voor strafontslag ambtenaar

14 augustus 2018

Een ambtenaar werkte volgens haar werkgever niet genoeg mee aan opdrachten om haar levensstijl aan te passen. Er volgde vervolgens strafontslag. De Centrale Raad van Beroep oordeelde dat dit ontslag onterecht was.

De ambtenaar in kwestie was vaak ziek. Daarom had de gemeente in overleg met de bedrijfsarts een onderzoek ingesteld. De ambtenaar in kwestie ontvang adviezen voor het verbeteren van haar levensstijl en het terugdringen van het ziekteverzuim. Er werd onder andere geadviseerd om twee keer in de week te gaan sporten, te stoppen met roken en een bezoek te brengen aan een dietist. De ambtenaar volgde de adviezen niet op. En de gemeente gaf aan dat zij dit zagen als plichtsverzuim. Er volgde strafontslag.

De zaak kwam bij de Centrale Raad van Beroep. Dit is de hoogste rechter voor ambtenarenzaken. De raad gaf aan dat levenstijlp[drachten een inbreuk maken op de privacy en persoonlijke levenssfeer van de ambtenaar. De ambtenaar kon daarom terugkeren in haar oude functie. Dit heeft ze echter niet gedaan. Ze ging akkoord met een ontslagvergoeding.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter