“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Het Montessori College in Arnhem maakte onlangs bekend dat zij een docent hebben moeten ontslaan. Dit omdat de man er een relatie op nahield met een 17-jarige leerling.

Drama

De docent waar het om gaat geeft het vak drama en is naar eigen zeggen echt verliefd op het meisje. “Wij onderhouden al drie maanden lang een liefdevolle relatie. Dit past niet binnen het onderwijs, dus ben ik ontslagen. Heel simpel. Zuur? Ontzettend. Logisch? Ook. Ben ik nu verdrietig? Ook dat”, schrijft de dramadocent in een bericht aan zijn mentorleerlingen. Hij laat weten dat het heel erg goed gaat tussen hem en de leerling. “Even voor de duidelijkheid, niemand is tot wat dan ook gedwongen en we zijn echt uit liefde bij elkaar gekomen”.

Niet geaccepteerd

De schoolleiding is duidelijk. “Dit wordt niet geaccepteerd binnen het onderwijs en dus ook niet binnen onze school. Na het beëindigen van het dienstverband hebben wij bij diverse instanties melding gemaakt van deze gebeurtenis. Wij betreuren deze situatie enorm”, schrijft schooldirecteur Sander Luttje. De lessen van de docent worden zo snel mogelijk opgevangen door een andere docent. Er is melding gedaan bij de politie, de GGD en de gemeente Arnhem.