“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Docent ontslagen na tongen met student

25 jan, 2019 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Ongeoorloofd gedrag van twee docenten van hogeschool TIO heeft nogal wat gevolgen gehad. Een van hen werd ontslagen, de ander geschorst.

Jaarfeest

Het gebeurde op het jaarfeest dat in de Melkweg werd gehouden. De studenten werden met bussen vanuit de diverse vestigingen naar de Melkweg gebracht. Het was een mooi feest, waarbij ook Lange Frans een optreden verzorgde. Toch ging het mis. Een van de docenten zoende met een (volwassen) student. Het was met wederzijdse instemming, maar toch is dit niet toegestaan. De docent heeft spijt betuigd, maar dit kon niet voorkomen dat hij toch werd ontslagen.

Dansen

Even later werd er een filmpje gepubliceerd van het jaarfeest, waarbij een andere docent behoorlijk intiem danste met een student. “Het was een kort filmpje waarbij ze innig verstrengeld waren en hij zijn handen op zijn heupen heeft gelegd. Ook daarvan vinden we dat het niet kan, maar het is geen juridische grond voor ontslag. Daarom hebben we het bij een waarschuwing gelaten”, vertelt schooldirecteur Mark Duthler. Daarnaast is de docent geschorst. In eerste instantie voor een week, daarna wordt gekeken hoe verder.