Docent ontslagen na tongen met student

25 januari 2019

Ongeoorloofd gedrag van twee docenten van hogeschool TIO heeft nogal wat gevolgen gehad. Een van hen werd ontslagen, de ander geschorst.

Jaarfeest

Het gebeurde op het jaarfeest dat in de Melkweg werd gehouden. De studenten werden met bussen vanuit de diverse vestigingen naar de Melkweg gebracht. Het was een mooi feest, waarbij ook Lange Frans een optreden verzorgde. Toch ging het mis. Een van de docenten zoende met een (volwassen) student. Het was met wederzijdse instemming, maar toch is dit niet toegestaan. De docent heeft spijt betuigd, maar dit kon niet voorkomen dat hij toch werd ontslagen.

Dansen

Even later werd er een filmpje gepubliceerd van het jaarfeest, waarbij een andere docent behoorlijk intiem danste met een student. “Het was een kort filmpje waarbij ze innig verstrengeld waren en hij zijn handen op zijn heupen heeft gelegd. Ook daarvan vinden we dat het niet kan, maar het is geen juridische grond voor ontslag. Daarom hebben we het bij een waarschuwing gelaten”, vertelt schooldirecteur Mark Duthler. Daarnaast is de docent geschorst. In eerste instantie voor een week, daarna wordt gekeken hoe verder.

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter