“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Disciplinaire maatregelen voor Marco Kroon

22 mei, 2020 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Na het wildplas-incident en de kopstoot die oorlogsheld Marco Kroon zou hebben uitgedeeld, is Kroon overgeplaatst naar een andere functie. Binnen deze functie zal hij zich bezig gaan houden met veteranenzaken. Nu defensie heeft gekozen voor deze disciplinaire maatregel hoeft Kroon niet meer bang te zijn voor ontslag.

100 uur taakstraf

Vorig jaar december werd Marco Kroon veroordeeld tot 100 uur taakstraf. Dit nadat een carnavalsfeest nogal uit de hand liep. Kroon werd betrapt tijdens het wildplassen en besloot zijn geslachtsdeel te laten zien aan de betreffende agent. Deze was hier niet van gediend en sloeg hem in de boeien. Terwijl dit gebeurde gaf Kroon hem een kopstoot. Door dit akkefietje moest Kroon voor de rechter verschijnen. Het gebruik van geweld tegen een rechtshandhaver werd hem zwaar aangerekend en hij kreeg 100 uur taakstraf.

Defensie

Door deze taakstraf kwam ook zijn aanstelling bij defensie in gevaar. Bij een taakstraf van 40 uur of meer heeft defensie een goede reden om tot ontslag over te gaan. Volgens defensie is Kroon echter een uitzondering. Dit door de belangrijke dingen die hij heeft gedaan in Afghanistan, maar ook omdat hij door defensie in een bijzondere publieke functie is gebracht. Zij kozen er dan ook voor om niet tot ontslag over te gaan, maar te kiezen voor een zogenaamd negatief ambtsbericht. Oftewel een verandering van functie. Daarnaast betekent dit ook dat Kroon enige tijd geen promotie zal kunnen maken. Kroon is blij dat hij in ieder geval zijn uniform kan behouden. Wel gaat hij nog in hoger beroep.