Cao-akkoord voor personeel MBO

6 juni 2014

Medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs hebben een cao. Werkgeversorganisatie MBO Raad heeft hiertoe een akkoord gesloten met de vakbonden. De nieuwe cao zou per 1 augustus 2014 moeten ingaan, zo heeft de onderwijsvakbond AOb laten weten. In de cao zijn afspraken gemaakt over onder andere de aanpak van de werkdruk en loonsverhoging.

Staking

Vorige maand hebben nog duizenden mbo-medewerkers gestaakt uit protest tegen de werkdruk. Aanleiding was het stuklopen van het cao-overleg. De staking heeft bijgedragen aan het akkoord.

Akkoord achterban

De cao geldt voor ruim 55.000 medewerkers in het mbo en de volwasseneneducatie. De achterban van zowel de werkgeversorganisatie als van de vakbonden moet nog wel akkoord geven. Dat gebeurt naar verwachting begin juli. Hoeveel de werknemers er volgend jaar bij krijgen hangt af van het bedrag dat het kabinet beschikbaar stelt.

Blij

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is blij met de overeenstemming. Leraren krijgen zelf meer zeggenschap binnen de school over de invulling van hun onderwijs. Dat is winst voor het hele mbo. Eerder werden voor het hele onderwijs afspraken gemaakt over minder rompslomp, een lagere werkdruk en meer ruimte voor docenten voor professionele ontwikkeling.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter