“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Burgemeester Oosterhout treedt af na misdragingen

02 feb, 2018 | Algemeen, Politiek
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Burgemeester Huisman van Oosterhout in Brabant is onlangs afgetreden. Dit wegens seksuele misdragingen op een personeelsborrel.

Personeelsfeest

Het personeelsfeest dat plaatsvond in december is uiteindelijk de aanleiding voor het aftreden van de burgemeester. Op het feest werd door Huisman te veel gedronken, terwijl hij piketdienst had. Dit is volgens hem de verklaring voor zijn aftreden. Volgens een aantal vrouwen is er echter een andere reden. Huisman zou zich tijdens het feest behoorlijk hebben misdragen. Er zou sprake zijn van grensoverschrijdend gedrag.

Betast

De krant BN De Stem heeft een aantal vrouwen gesproken die aangeven door Huisman ongewild te zijn betast. Volgens hen is dit ook niet de eerste keer geweest dat dit gebeurde. De burgemeester wordt vooral handtastelijk als hij gedronken heeft en heeft ondertussen in de wandelgangen de bijnaam ‘Bacootje’ gekregen. “Borsten, billen…Vooral borsten. Het is geen incident, het speelt al jaren”, zo zegt een van de slachtoffers. Een ander slachtoffer zei:”Als hij een borrel op heeft, gaat hij graaien”.

Vanuit de burgemeester en de gemeenteraad wordt verder niet ingegaan op de details.