Kabinet wil salarissen ambtenaren bevriezen

12 maart 2012

Door de recente begrotingsperikelen lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat er een loonsverhoging in zit voor ambtenaren.
Niet alleen stelt de EU strengere begrotingseisen voor 2013, ook is vorige week bekend geworden dat het kabinet een extra tekort in de begroting van 9 miljard euro moet zien weg te werken. Volgens De Telegraaf verwachten ‘bronnen rond de coalitie’ dat het kabinet deze problemen te lijf wil gaan door onder meer de salarissen van ambtenaren wil bevriezen. Dit zou in de komende twee jaar 2,5 miljard euro opleveren.

‘Onaanvaardbaar’

Ambtenarenbond Abvakabo FNV noemt dit onaanvaardbaar. Bestuurder Marco Ouwehand vindt het erg makkelijk om bij elke tegenwind te bezuinigen op ambtenaren. ‘Ambtenaren krijgen twee keer zo veel voor hun kiezen. Naast de gevolgen van de bezuinigingen die iedere burger merkt, zoals hogere woon-, zorg- en vervoerskosten, ook geen loonsverhoging. Terwijl in andere sectoren de lonen met minimaal een procent stijgen.’

Aantrekkelijke werkgever

Ouwehand spreekt van ‘opeenstapeling van maatregelen waarmee de ambtenaar wordt geconfronteerd’, wijzend op de het langdurige cao-conflict, ontslagen bij de overheid, de dreiging van korting op het ambtenarenpensioen en het ter discussie staan van de ambtenarenstatus. ‘De overheid moet juist een aantrekkelijke werkgever zijn, zeker als in 2020 zeven op tien ambtenaren via natuurlijk verloop de sector hebben verlaten. Op deze manier betaalt alleen de publieke sector het gelag.’

Bron: Inoverheid.nl

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter