“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ben je ziek? Kom niet werken!

02 feb, 2018 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

De griepepidemie is nog altijd niet uitgeraasd. De een na de ander komt ziek in bed te liggen. Dit heeft ook invloed op het werk. Het ziekteverzuim is momenteel hoog. Dit leidt tot behoorlijk wat productieverlies. Toch is de afwezigheid van personeel niet het grootste probleem. De aanwezigheid van grieperig personeel is nog veel erger.

Productieverlies

Het blijkt dat mensen die grieperig zijn en wel komen werken meer productieverlies veroorzaken, dan mensen die met griep in bed kruipen en zich ziek melden. Dit blijkt uit een onderzoek van Tentoo. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 74 procent van de werknemers gewoon gaat werken als zij zich grieperig voelen. Zij zijn bang voor een slechte reputatie of voor de reacties van hun baas of collega’s. Toch zouden zij zich beter wel ziek kunnen melden.

Traag

Juist de aanwezigheid van werknemers die zich niet lekker voelen zorgt voor problemen. Dit heeft niets te maken met het aansteken van collega’s. Het echte probleem is dat zieke medewerkers traag werken en hun werk niet goed doen. Dit zorgt ervoor dat dingen weer opnieuw gedaan moeten worden en dit kost veel tijd. Het loont meer om het werk van een zieke werknemer over te dragen aan een gezonde collega. Hiermee wordt flink wat tijd bespaard. Voel je je een keer grieperig? Doe dan iedereen een lol en meld je ziek!