Ben je ziek? Kom niet werken!

2 februari 2018

De griepepidemie is nog altijd niet uitgeraasd. De een na de ander komt ziek in bed te liggen. Dit heeft ook invloed op het werk. Het ziekteverzuim is momenteel hoog. Dit leidt tot behoorlijk wat productieverlies. Toch is de afwezigheid van personeel niet het grootste probleem. De aanwezigheid van grieperig personeel is nog veel erger.

Productieverlies

Het blijkt dat mensen die grieperig zijn en wel komen werken meer productieverlies veroorzaken, dan mensen die met griep in bed kruipen en zich ziek melden. Dit blijkt uit een onderzoek van Tentoo. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 74 procent van de werknemers gewoon gaat werken als zij zich grieperig voelen. Zij zijn bang voor een slechte reputatie of voor de reacties van hun baas of collega’s. Toch zouden zij zich beter wel ziek kunnen melden.

Traag

Juist de aanwezigheid van werknemers die zich niet lekker voelen zorgt voor problemen. Dit heeft niets te maken met het aansteken van collega’s. Het echte probleem is dat zieke medewerkers traag werken en hun werk niet goed doen. Dit zorgt ervoor dat dingen weer opnieuw gedaan moeten worden en dit kost veel tijd. Het loont meer om het werk van een zieke werknemer over te dragen aan een gezonde collega. Hiermee wordt flink wat tijd bespaard. Voel je je een keer grieperig? Doe dan iedereen een lol en meld je ziek!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter