Bellen en sms’en zorgt voor strafontslag ambulancechauffeur

19 mei 2017

Tijdens een ambulance-rit met een ernstig zieke patiënt even naar je vriendin bellen en SMS-jes sturen kostte een ambulancechauffeur uit Zuid-Limburg zijn baan. De man zat vlak voor zijn prepensioen en zal nu een groot deel van zijn inkomen verliezen.

Klacht

In september 2015 vervoerde de chauffeur een zieke patiënt naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Ook de echtgenote van de patiënt reed mee. Zij constateerde dat de chauffeur tijdens de rit niet handsfree zat te bellen en daarnaast uitgebreid zat te Sms’en. Zij diende een klacht in bij de werkgever van de chauffeur. Zij vond het gedrag van de chauffeur respectloos en gevaarlijk.

Ontslag

De werkgever kon niet anders doen dan tot strafontslag overgaan. Voor de chauffeur had dit nog al wat gevolgen. Hij was 57 en zat vlak voor zijn prepensioen. Nu kon hij fluiten naar een belangrijk deel van zijn inkomen. De chauffeur was het niet eens met het ontslag en deed een beroep op de Commissie voor bezwaarschriften. Zij gaven aan dat strafontslag wel een erg zware straf was in dit geval. De werkgever trok zich niets aan van deze uitspraak en bleef bij zijn standpunt. De chauffeur besloot naar de rechter te stappen. Helaas voor de chauffeur stelt deze de werkgever in het gelijk.

Grote gevolgen

De rechter gaf aan dat hij erkent dat de gevolgen van het ontslag voor de chauffeur groot zijn, maar vindt dit wel op zijn plek. Alleen al het niet- handsfree bellen en sms’en was volgens de rechter al een goede reden voor ontslag. Daarnaast zorgde de chauffeur ervoor dat het bedrijf van de werkgever in een slecht daglicht kwam te staan. Het vertrouwen van patiënten liep door het gedrag van de chauffeur een deuk op, waardoor er sprake is van reputatieschade. De chauffeur gaat in hoger beroep.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter