“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bedrijfsleven zit niet te wachten op ambtenaar

10 mrt, 2011 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Voor bijna een half miljoen Britse ambtenaren dreigt ontslag. En zij hoeven er niet op te rekenen dat de marktsector hen met open armen ontvangt.

Meer dan de helft (57%) van de werkgevers in de privésector zegt niet te zitten wachten op gewezen ambtenaren. Dit blijkt uit onderzoek van de zakenkrant Financial Times en Barclays Corporate. Volgens 52% van de ondervraagde werkgevers beschikken ambtenaren niet over de vereiste vaardigheden.

Massale uitstroom

Bovendien zeggen de meeste werkgevers wel nieuwe mensen te zullen aannemen, maar lang niet genoeg om de massale uitstroom uit de publieke sector op te kunnen vangen, zoals de Britse regering hoopt. In Groot-Brittannië zullen 490.000 overheidsbanen worden geschrapt, zo heeft de minister van Financiën George Osborne in het najaar van 2010 aangekondigd. Er wordt zelfs gevreesd dat het aantal banen in de publieke sector wel eens met 750.000 kan worden teruggebracht, zo meldt den Belgische nieuwssite express.be.

Dreigend tekort

Onlangs stelde de Nederlandse minister van Financiën, Jan Kees de Jager, dat het ontslaan van ambtenaren goed is voor de economie. De Jager wees hierbij op het dreigend tekort aan arbeidskrachten in de marktsector. Volgens de minister zou het ontslag van ambtenaren uitkomst bieden, omdat er hierdoor goed opgeleide en waardevolle arbeidskrachten beschikbaar komen op de markt.

Bron: Inoverheid.nl