Bedrijfsleven zit niet te wachten op ambtenaar

10 maart 2011

Voor bijna een half miljoen Britse ambtenaren dreigt ontslag. En zij hoeven er niet op te rekenen dat de marktsector hen met open armen ontvangt.

Meer dan de helft (57%) van de werkgevers in de privésector zegt niet te zitten wachten op gewezen ambtenaren. Dit blijkt uit onderzoek van de zakenkrant Financial Times en Barclays Corporate. Volgens 52% van de ondervraagde werkgevers beschikken ambtenaren niet over de vereiste vaardigheden.

Massale uitstroom

Bovendien zeggen de meeste werkgevers wel nieuwe mensen te zullen aannemen, maar lang niet genoeg om de massale uitstroom uit de publieke sector op te kunnen vangen, zoals de Britse regering hoopt. In Groot-Brittannië zullen 490.000 overheidsbanen worden geschrapt, zo heeft de minister van Financiën George Osborne in het najaar van 2010 aangekondigd. Er wordt zelfs gevreesd dat het aantal banen in de publieke sector wel eens met 750.000 kan worden teruggebracht, zo meldt den Belgische nieuwssite express.be.

Dreigend tekort

Onlangs stelde de Nederlandse minister van Financiën, Jan Kees de Jager, dat het ontslaan van ambtenaren goed is voor de economie. De Jager wees hierbij op het dreigend tekort aan arbeidskrachten in de marktsector. Volgens de minister zou het ontslag van ambtenaren uitkomst bieden, omdat er hierdoor goed opgeleide en waardevolle arbeidskrachten beschikbaar komen op de markt.

Bron: Inoverheid.nl

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter