Anoniem solliciteren werkt niet

18 juni 2018

Twee jaar lang probeerde de gemeente Zwolle hun personeelsbestand diverser te maken door sollicitaties anoniem te behandelen. Naam leeftijd en geslacht waren bij de personeelsfunctionarissen niet bekend, zodat er alleen gekeken zou worden naar de geschiktheid voor de functie. Nu blijkt dat dit anonieme solliciteren niets heeft veranderd. De gemeente Zwolle heeft dan ook besloten te stoppen met deze proef.

Gelijke kansen

De proef met anoniem solliciteren moest ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen zou hebben, ongeacht je afkomst, geslacht of leeftijd. Toch heeft dit er niet voor gezorgd dat het personeelsbestand diverser werd. Daarnaast zijn er op het moment zoveel nieuwe vacatures die ingevuld moeten worden, dat het anoniem solliciteren belemmerend zou werken. Naast Zwolle zijn ook Utrecht, Groningen en Amersfoort gestopt met deze proef.

Sollicitanten

Daarnaast bleek dat sollicitanten er eigenlijk helemaal niet blij mee waren wat hun naam, leeftijd en achtergrond werd weggelaten. “Uit onderzoek bij andere gemeenten is gebleken dat sollicitanten niet blij zijn met anonimiseren, omdat ze juist trots zijn op hun kennis en ervaring. Dat geldt ook voor sollicitanten met een bi-culturele achtergrond”, zo zegt het college van burgemeester en wethouders van Zwolle.

 

 

 

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter