Amsterdamse ambtenaar kan gescreend worden

31 oktober 2018

Amsterdamse ambtenaren met een vertrouwensfunctie kunnen vanaf nu gescreend worden door de AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst). De screening mogelijkheden passen binnen de maatregelen die de gemeente Amsterdam heeft getroffen naar aanleiding van integriteitsschending op de afdeling radicalisering en polarisatie.  Uit onderzoek bleek dat de bedrijfsvoering en integriteit moesten worden verbeterd op deze afdeling. Het is de eerste gemeente waar de screening wordt toegepast, aldus burgemeester Femke Halsema.

Andere maatregelen

De screening is niet de enige maatregel die getroffen is. Ambtenaren moeten sinds dit jaar ook een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Alle nieuwe medewerkers zijn verplicht een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) in te leveren.

Integere gemeente

Femke Halsema geeft aan dat een gemeente open en integer moet zijn. Het college en de gemeenteraad zetten hier grote prioriteit op. Bovengenoemde maatregelen zijn om deze redenen gezet.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter