Ambtenarenwerk overgenomen door robots

18 april 2017

Komende jaren lopen duizenden ambtenaren het risico dat hun werk wordt overgenomen door robots. Volgens het UWV is één op de drie overheidsmedewerkers extra kwetsbaar.

Economisch-administratieve functies

Vooral ambtenaren met een economisch-administratieve functie lopen risico dat hun werk in de toekomst wordt geautomatiseerd. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van het UWV over werkgelegenheid bij de overheid. “Automatisering en digitalisering kunnen ervoor zorgen dat een deel van de taken vervangen kan worden door computersystemen. Vooral herhalende taken zijn makkelijk over te nemen door een computer”, zo concludeert het UWV.

Minder banen

Het UWV verwacht dat het aantal banen bij de overheid de komende vier jaar zal dalen. Zij verwachten een daling van 0,4 procent per jaar. Dit zou betekenen dat 8000 ambtenaren hun baan kwijt zullen raken. De oorzaak hiervan is niet alleen te vinden in de digitalisering, maar ook door samenwerking tussen gemeenten.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter