Ambtenaren tevreden over hun baan

27 november 2017

Het is belangrijk dat werknemers goed in hun vel zitten. Dit is belangrijk voor hen, maar ook voor de organisatie waar zij werken. Uit onderzoek blijkt dat ambtenaren over het algemeen behoorlijk tevreden zijn over hun baan.

Prestaties

Iemand die goed in zijn vel zit zal op het werk ook betere prestaties leveren. Daarom worden tevredenheid en plezier in het werk steeds belangrijker op de werkvloer en is dit een onderwerp dat hoger op de agenda moet komen bij overheidswerkgevers. “We moeten de intrinsieke motivatie van werknemers om in de publieke sector te werken, koesteren. Gemotiveerde mensen zijn tevreden en presteren goed”, zo zegt Corina Hendriks, onderzoeker bij het Kennis- en dienstencentrum Arbeidszaken CAOP.

Tevreden

De tevredenheid van ambtenaren wordt door de overheden goed in de gaten gehouden. Volgens het Personeels- en Mobiliteitsonderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is er sprake van een goede ontwikkeling van het werkplezier van Rijksmedewerkers in 2016. Op zaken als zelfstandigheid en hoeveelheid werk was de score minder goed. Toch is maar liefst 84 procent van de Rijksambtenaren (zeer) tevreden over hun baan. Slechts 7 procent was (zeer) ontevreden.

Rijk en gemeenten

Bij het Rijk en de gemeenten ligt de baantevredenheid op hetzelfde niveau. Bij provincies, waterschappen en de rechterlijke macht ligt deze tevredenheid zelfs nog iets hoger.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter