Ambtenaren niet meer appen in de auto

4 december 2017

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil appen in de auto voor chauffeurs van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat technisch onmogelijk maken.

Goed voorbeeld

Deze maatregel wordt genomen in het kader van: goed voorbeeld doet goed volgen. Ook de chauffeur van de bewindsvrouw en alle mensen die bij Rijkswaterstaat werken moeten eraan geloven. Uiteindelijk is het plan dat ook andere werkgevers zich bij dit initiatief aansluiten om een einde te maken aan appen tijdens het rijden. “Er zijn zoveel technische snufjes. Slingerende fietsers en automobilisten zorgen voor gevaarlijke situaties. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we dit niet meer willen”, zo zegt Van Nieuwenhuizen.

Overheidscampagne

Naast deze maatregel zal er komend jaar ook een nieuwe overheidscampagne gaan starten. Deze campagne zal verkeersgebruikers waarschuwen voor de gevaren van appen en bellen tijdens het rijden. Daarnaast wordt er gepraat over strengere straffen en wordt er gewerkt aan een voorstel om automobilisten die een ongeluk veroorzaken door met hun mobiel bezig te zijn harder aan te pakken.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter