“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ambtenaren niet meer appen in de auto

04 dec, 2017 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil appen in de auto voor chauffeurs van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat technisch onmogelijk maken.

Goed voorbeeld

Deze maatregel wordt genomen in het kader van: goed voorbeeld doet goed volgen. Ook de chauffeur van de bewindsvrouw en alle mensen die bij Rijkswaterstaat werken moeten eraan geloven. Uiteindelijk is het plan dat ook andere werkgevers zich bij dit initiatief aansluiten om een einde te maken aan appen tijdens het rijden. “Er zijn zoveel technische snufjes. Slingerende fietsers en automobilisten zorgen voor gevaarlijke situaties. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we dit niet meer willen”, zo zegt Van Nieuwenhuizen.

Overheidscampagne

Naast deze maatregel zal er komend jaar ook een nieuwe overheidscampagne gaan starten. Deze campagne zal verkeersgebruikers waarschuwen voor de gevaren van appen en bellen tijdens het rijden. Daarnaast wordt er gepraat over strengere straffen en wordt er gewerkt aan een voorstel om automobilisten die een ongeluk veroorzaken door met hun mobiel bezig te zijn harder aan te pakken.