“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau SKB. Het onderzoek werd gehouden onder 2100 ambtenaren uit verschillende gemeenten.

Geen energie

Van de gemiddelde beroepsbevolking geeft 25 procent aan geen energie op het werk te hebben. Bij gemeenteambtenaren ligt dit percentage 0,5 procent hoger. Ook het stressniveau op het werk ligt bij gemeenteambtenaren iets hoger. Namelijk op 21 procent in plaats van de 20 procent van de gemiddelde beroepsbevolking.

Lekker in je vel

Gemeenteambtenaren zitten minder goed in hun vel, dan werknemers in andere sectoren. Dit terwijl zij wel meer vrijheid en zelfstandigheid hebben. "Gemeenteambtenaren hebben meer autonomie en kunnen het werk voor zichzelf beter organiseren. Dat zou juist een reden moeten zijn om je wel lekker te voelen op het werk", aldus Jan Prins van de SKB.

Veranderingen

Een belangrijke factor in deze cijfers kunnen de veranderingen zijn die de gemeenten de laatste tijd hebben moeten doorvoeren. Deze veranderingen brengen de nodige stress met zich mee. "Dit zorgt voor onzekerheid en dat zie je terug in minder plezier en minder energie tijdens het werk", zo zegt Prins.