Ambtenaren manifesteren tegen gedwongen ontslag

11 februari 2011

Donderdag 17 februari 2011 zal er, op initiatief van de Nederlandse vakbonden, samen met ambtenaren en onderwijspersoneel een manifestatie plaatsvinden.

Ambtenaren manifest

De Nederlandse vakbonden manifesteren tegen de aangekondigde reorganisaties en bezuinigingen. De Nederlandse vakbonden hebben dit manifest gezamenlijk opgesteld om aandacht te vragen voor de 110.000 banen die volgens het Centraal Plan Bureau op de tocht staan.

Samen met overheids- en onderwijspersoneel eisen de vakbonden in het manifest kwaliteitsbewaking van de publieke dienstverlening. Zo willen zij geen bezuinigingen zonder vermindering van de taken. Gevreesd wordt dat de werkdruk alleen maar zal toenemen, als gevolg van minder personeel. Ook vrije onderhandelingen en marktconforme loonontwikkeling zijn punten in het manifest. Tot slot willen de bonden en ambtenaren bij bezuinigingen of reorganisaties begeleid worden van werk naar werk, en niet gedwongen worden ontslagen.

Europese ontslagen ambtenaren

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa worden bezuinigingen doorgevoerd in de publieke sector. Overheden kondigen flinke bezuinigingen aan. Herstructurering is volgens de overheden noodzakelijk, om de uitgaven terug te dringen en de begrotingstekorten en schulden te verkleinen. Het land met het grootste aangekondigde banenverlies is het Verenigd Koninkrijk, op grote afstand gevolg door Frankrijk.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter