“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ambtenaren krijgen thuiswerkvergoeding

29 sep, 2020 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

In de onderhandelingen over de cao voor rijksambtenaren is een thuiswerkvergoeding opgenomen. Dit is voor het eerst dat zo’n thuiswerkvergoeding wordt opgenomen in een cao. Rijksambtenaren die thuis werken krijgen 363 euro aan thuiswerkvergoeding voor al die kopjes koffie en rollen wc-papier die zij nu ineens zelf moeten aanschaffen.

Kosten van thuiswerken

De hoogte van de thuiswerkvergoeding is gebaseerd op berekeningen van het Nibud. Zij kwamen tot de conclusie dat thuiswerken de werknemer ongeveer 2 euro per dag kost. De ambtenaren krijgen de vergoeding met terugwerkende kracht vanaf maart.

Cao

De betreffende cao loopt van 1 juli tot eind december. Behalve over de thuiswerkvergoeding werden er ook afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 0,7 procent, een eenmalige uitkering van 225 euro, geboorteverlof en het fietsenplan. De cao geldt in totaal voor zo’n 12.000 werknemers en wordt vaak gezien als voorbeeld voor andere cao’s.

Krijg jij al een thuiswerkvergoeding?

Wij zijn erg benieuwd of jij ook al afspraken hebt gemaakt met jouw baas over een thuiswerkvergoeding. Je kunt jouw reactie achterlaten in de poll aan de rechterkant van deze pagina!