“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ambtenaren bij justitie stappen op

17 feb, 2017 | Algemeen
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Een op de vier ambtenaren bij het ministerie van Veiligheid en Justitie is zo ontevreden over hun ministerie dat zij van plan zijn op te stappen. Zij verwijten het ministerie een gebrek aan visie, slechte communicatie en een veel te hoge werkdruk. Dit blijkt uit vertrouwelijk onderzoek.

Het onderzoek werd gedaan onder ruim 1.300 medewerkers van het departement in Den Haag. Maar liefst 23 procent gaf aan dat ze het zo zat zijn op het ministerie dat zij van plan zijn om op korte termijn ander werk te gaan zoeken. Het ministerie is geschrokken van de cijfers en geven aan in gesprek te gaan met alle afdelingen om verbeteringen door te voeren.

Hoge werkdruk

De ambtenaren van Veiligheid en Justitie zijn op zich wel tevreden over de inhoud van hun werk. Dit werd positief beoordeeld. Minder positief waren de medewerkers over het halen van doelstellingen, toekomstvisie en snel en slagvaardig handelen. Deze punten scoorden zwaar onvoldoende. Ook de hoge werkdruk is een groot probleem. “Het werk blijft maar komen. Weigeren wordt niet geaccepteerd en extra formatieplaatsen zijn onbespreekbaar”, zo zegt een ambtenaar. “Zo hectisch als afgelopen tijd heb ik het nog niet eerder meegemaakt”, vertelt een ander. De werkstress wordt geweten aan de politieke onrust rond het ministerie.