Ambtenaren bij justitie stappen op

17 februari 2017

Een op de vier ambtenaren bij het ministerie van Veiligheid en Justitie is zo ontevreden over hun ministerie dat zij van plan zijn op te stappen. Zij verwijten het ministerie een gebrek aan visie, slechte communicatie en een veel te hoge werkdruk. Dit blijkt uit vertrouwelijk onderzoek.

Het onderzoek werd gedaan onder ruim 1.300 medewerkers van het departement in Den Haag. Maar liefst 23 procent gaf aan dat ze het zo zat zijn op het ministerie dat zij van plan zijn om op korte termijn ander werk te gaan zoeken. Het ministerie is geschrokken van de cijfers en geven aan in gesprek te gaan met alle afdelingen om verbeteringen door te voeren.

Hoge werkdruk

De ambtenaren van Veiligheid en Justitie zijn op zich wel tevreden over de inhoud van hun werk. Dit werd positief beoordeeld. Minder positief waren de medewerkers over het halen van doelstellingen, toekomstvisie en snel en slagvaardig handelen. Deze punten scoorden zwaar onvoldoende. Ook de hoge werkdruk is een groot probleem. “Het werk blijft maar komen. Weigeren wordt niet geaccepteerd en extra formatieplaatsen zijn onbespreekbaar”, zo zegt een ambtenaar. “Zo hectisch als afgelopen tijd heb ik het nog niet eerder meegemaakt”, vertelt een ander. De werkstress wordt geweten aan de politieke onrust rond het ministerie.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter