“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ambtenaar voor de rechter om corruptie

05 feb, 2018 | Algemeen, Rechtspraak
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Een voormalig vastgoedambtenaar van de gemeente Purmerend moet voor de rechter verschijnen. De man (Kees S.) wordt verdacht van corruptie. Hij zou door een bevriende projectontwikkelaar zijn omgekocht om hem voor te trekken bij de verkoop van grond van de gemeente.

Wind in de zeilen

Met de hulp van S. had vastgoedmaatje Mark V. de wind in de zeilen. Hij werd door S. in staat gesteld een kringloopwinkel, een appartementencomplex en een huisartsenpraktijk te realiseren op gemeentegrond. Mark V. werd bij iedere verkoop naar voren geschoven en had hierdoor een flinke voorsprong op zijn concurrenten. Daarnaast radde S. de bouw van een zorghotel af. Dit zou de grondprijs waar de kringloopwinkel moest komen hebben beïnvloed.

Vrienden

Kees S. en Mark V. waren al jaren vrienden. Het OM vermoedt dat S. is omgekocht met een stuk grond op een industrieterrein. V. had dit hem onderhands onder de marktprijs aangeboden. Daarnaast kreeg S. een flinke korting op de bouw van zijn nieuwbouwhuis.

Proces

Kees S. viel door de mand en zal nu voor de rechter moeten verschijnen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor feiten die tussen 2003 en 2014 zijn gepleegd. In 2014 werd S. op non actief gesteld door zijn werkgever. Er kwam een onderzoek, maar dit leverde niets op. Er volgde rehabilitatie en rectificatie. Uiteindelijk vertrok S. met een financiële regeling. De gemeente Purmerend overweegt nog of zij zich ook als benadeelde partij in de zaak zullen voegen.