Ambtenaar voor de rechter om corruptie

5 februari 2018

Een voormalig vastgoedambtenaar van de gemeente Purmerend moet voor de rechter verschijnen. De man (Kees S.) wordt verdacht van corruptie. Hij zou door een bevriende projectontwikkelaar zijn omgekocht om hem voor te trekken bij de verkoop van grond van de gemeente.

Wind in de zeilen

Met de hulp van S. had vastgoedmaatje Mark V. de wind in de zeilen. Hij werd door S. in staat gesteld een kringloopwinkel, een appartementencomplex en een huisartsenpraktijk te realiseren op gemeentegrond. Mark V. werd bij iedere verkoop naar voren geschoven en had hierdoor een flinke voorsprong op zijn concurrenten. Daarnaast radde S. de bouw van een zorghotel af. Dit zou de grondprijs waar de kringloopwinkel moest komen hebben beïnvloed.

Vrienden

Kees S. en Mark V. waren al jaren vrienden. Het OM vermoedt dat S. is omgekocht met een stuk grond op een industrieterrein. V. had dit hem onderhands onder de marktprijs aangeboden. Daarnaast kreeg S. een flinke korting op de bouw van zijn nieuwbouwhuis.

Proces

Kees S. viel door de mand en zal nu voor de rechter moeten verschijnen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor feiten die tussen 2003 en 2014 zijn gepleegd. In 2014 werd S. op non actief gesteld door zijn werkgever. Er kwam een onderzoek, maar dit leverde niets op. Er volgde rehabilitatie en rectificatie. Uiteindelijk vertrok S. met een financiële regeling. De gemeente Purmerend overweegt nog of zij zich ook als benadeelde partij in de zaak zullen voegen.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter