Ambtenaar Valencia verschijnt tien jaar lang niet op werk

17 juli 2018

Een ambtenaar in Valencia verscheen 10 jaar lang elke ochtend op het gemeentehuis om vrij vlot erna weer terug naar huis te keren. Hij klokte elke ochtend in, maar keerde vervolgens weer om en ging niet aan het werk. Deze week was de rechtszaak en de rechter keurde zijn ontslag goed.

De ambtenaar ontving tien jaar lang wel gewoon zijn jaarsalaris. Ondertussen werkte hij veel aan zijn eigen bedrijf. Hij is striptekenaar van erotische strips en hij is uitbater van een mannenbordeel. De ambtenaar geeft zelf aan ook vanuit huis voor de gemeente te hebben gewerkt. Echter uit het computersysteem van de gemeente blijkt dat de man al zes jaar niet meer had ingelogd.

De rechter heeft het ontslag goedgekeurd. Daarnaast mag hij de komende negen jaar geen publieke functie meer vervullen. De reden dat dit verbod maar negen jaar geldt komt doordat de rechter vindt dat de gemeente ook erg laks is geweest. Het heeft meer dan acht jaar geduurd voordat er aan de bel getrokken werd.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter