Ambtenaar ontslagen om gestolen hennep

9 januari 2018

Een ambtenaar van de gemeente Kerkrade is terecht ontslagen. De man was het niet eens met zijn ontslag en ging in hoger beroep. De rechtbank Maastricht heeft dit afgewezen. De man was werkzaam als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en nam henneptoppen uit gedumpt drugsafval mee naar huis.

Verklaring

Twee stagiaires hadden gedetailleerd verklaard dat de man de henneptoppen had zien liggen en vervolgens meenam. De rechtbank van Maastricht geeft aan dat er geen reden is om te twijfelen aan het verhaal van de twee stagiaires. Daarnaast werd de man ook verweten dat hij het gezag van zijn leidinggevende ondermijnde. Ook legde hij onjuiste verklaringen af over schade aan zijn dienstscooter.

Plichten ambtenaar

Als ambtenaar heb je bepaalde plichten. Wanneer een ambtenaar zich hier niet aan houdt kan dit leiden tot ontslag. Mocht u vragen hebben over uw eigen situatie zijn wij op werkdagen tussen 9.00-17.15 telefonisch bereikbaar op 088-6002808( gebruikelijke belkosten ).

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter