Acht uur werken is onzin

13 november 2018

Coach Charlotte van ’t Wout geeft aan dat een 8-urige werkdag onzin is. Geen mens kan zich 8 uur lang concentreren. Veel zzp-ers betrappen zichzelf erop dat ze minder dan 8 uur werken. Het advies: vergelijk jezelf niet met mensen in loondienst en spreek voor jezelf een minimum aantal uur af dat je op een dag wil werken.

Onderzoek

Er worden tal van onderzoeken gedaan over werk en werkritmes. Scandinavische landen lopen hier erg in voor en bieden werknemers al kortere werkdagen aan. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddelde werknemer maar 2 uur en 53 minuten effectief aan het werk is op een dag. De rest van de tijd wordt aan persoonlijke dingen besteed en praten met collega’s.

Tips

Voor zzp-ers is het gemakkelijk nog even een netflixserie mee te pakken. De vraag is of dat erg is. Wanneer jij op deze manier nog even ontspant en daarna meer energie hebt om te gaan werken is dat natuurlijk prima. Bepaal voor jezelf hoeveel uur je werkt en bepaal ook wanneer op de dag je dit gaat doen. Sommige mensen zijn ’s morgens het meest productief, andere juist later op de dag. Wanneer jij dit voor jezelf op de juiste manier indeelt, ben je het meest productief.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter