“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,7
Klanten vertellen

1144 beoordelingen

Coach Charlotte van ’t Wout geeft aan dat een 8-urige werkdag onzin is. Geen mens kan zich 8 uur lang concentreren. Veel zzp-ers betrappen zichzelf erop dat ze minder dan 8 uur werken. Het advies: vergelijk jezelf niet met mensen in loondienst en spreek voor jezelf een minimum aantal uur af dat je op een dag wil werken.

Onderzoek

Er worden tal van onderzoeken gedaan over werk en werkritmes. Scandinavische landen lopen hier erg in voor en bieden werknemers al kortere werkdagen aan. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddelde werknemer maar 2 uur en 53 minuten effectief aan het werk is op een dag. De rest van de tijd wordt aan persoonlijke dingen besteed en praten met collega’s.

Tips

Voor zzp-ers is het gemakkelijk nog even een netflixserie mee te pakken. De vraag is of dat erg is. Wanneer jij op deze manier nog even ontspant en daarna meer energie hebt om te gaan werken is dat natuurlijk prima. Bepaal voor jezelf hoeveel uur je werkt en bepaal ook wanneer op de dag je dit gaat doen. Sommige mensen zijn ’s morgens het meest productief, andere juist later op de dag. Wanneer jij dit voor jezelf op de juiste manier indeelt, ben je het meest productief.