Aantrekkelijker om ambtenaar in vaste dienst te nemen

14 juli 2017

Het wordt voor gemeenten aantrekkelijker om een ambtenaar in dienst te nemen. Momenteel “huren” veel gemeenten nog krachten in. De vakbonden en de Verenging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben hierover een akkoord bereikt. Een gunstige ontwikkeling voor de ambtenaren.

Het nieuwe CAO geldt per 1 mei 2017. De Gemeente Amsterdam gebruikt het nieuwe CAO ook als basis voor afspraken met zijn eigen ambtenaren. Formeel is het niet op hen van toepassing.  De Gemeente Amsterdam hanteert de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam als CAO. Hierin staan aanvullende afspraken bovenop het landelijke CAO. Na het ­zomerreces wordt het landelijke akkoord worden ­verwerkt de Amsterdamse regeling.

Afspraken akkoord

In het akkoord zijn verschillende afspraken opgenomen waaronder een stapsgewijze loonsverhoging van 3,25%. Daarnaast wordt het payrollwerk teruggedrongen. Het FNV is erg blij dat hier eindelijk goede afspraken over zijn gemaakt.

Gelijk loon

Ambtenaren in vaste dienst krijgen straks hetzelfde uitbetaalt als payrollwerknemers. Ook krijgen ze dezelfde bijdrage voor het opbouwen van hun pensioen en sociale zekerheid. Indien een Gemeente een payrollwerknemer aanneemt betalen ze hier een extra toeslag voor. Hierdoor wordt het voor de gemeente aantrekkelijker om ambtenaren in vaste dienst te nemen.

Ook moeten gemeenten meer jongeren aan een baan helpen. Ze maken hiervoor gebruik van een zogenaamde generatiepact. Er is afgesproken dat zo’n tweeduizend jongeren een baan bij de gemeente krijgen in 2017/2018. Daarnaast wordt er met behulp van een zogenaamde “leerambassadeur” gewerkt aan de ontwikkeling van werknemers. Hiermee hopen ze de loopbaankansen van hun ambtenaren te vergroten.

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Direct hulp nodig?
 

088-6002808

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vindt u veel informatie en kunt u berekeningen uitvoeren.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij uw vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we u in contact brengen met een specialist uit ons netwerk. Dat is iemand met veel kennis van en ervaring met het ambtenarenrecht.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Ontslag als Ambtenaar op Twitter