Heb jij bezwaar ingediend na het ontvangen van het ontslagbesluit, maar wordt jouw bezwaar ongegrond verklaard? In dat geval heb je geen gelijk gekregen en blijft het ontslagbesluit bestaan. Toch betekent dit niet dat je niets meer tegen het ontslag kunt doen. Je kunt namelijk in beroep. In dat geval wordt jouw zaak bekeken door een rechter.

Beroepsprocedure

Heb je te horen gekregen dat jouw bezwaar geen effect heeft gehad, dan kun je binnen zes weken actie ondernemen. Je gaat in beroep door een beroepschrift in te dienen bij de rechtbank. In dit beroepschrift geef je duidelijk aan waarom jij het niet eens bent met het ontslagbesluit en kun je de argumenten van de werkgever weerleggen. Ook krijg je de kans om eventueel stukken in te dienen die je hierbij kunnen helpen. Je mag dit beroepschrift zelf indienen, maar de kans van slagen is vele malen groter als je hiervoor een specialist inschakelt. Hierbij kun je denken aan een ambtenarenrecht advocaat of jurist.

Zitting

Na het indienen van het beroepschrift wordt er een zitting gepland. Tijdens deze zitting krijg je de kans om jouw standpunt mondeling nog eens toe te lichten. Ook de werkgever komt hierbij aan het woord. Een rechter kan bepalen dat de werkgever en de werknemer voorafgaand aan de zitting nogmaals de gelegenheid krijgen schriftelijk te reageren. Na afloop van de zitting wordt door de rechter medegedeeld wanneer de uitspraak zal worden gedaan.

Uitspraak

Uiterlijk zes weken na de zitting krijg je de uitspraak thuis gestuurd. Ook in deze uitspraak gaat het er weer om of het beroep gegrond of ongegrond is. Wordt jouw beroep gegrond verklaard, dan wordt het ontslagbesluit (gedeeltelijk) vernietigd. De rechtbank bepaalt uiteindelijk wie er, rekening houdend met de uitspraak van de rechtbank, een nieuw besluit neemt. De rechtbank zelf of de werkgever.

Hoger beroep

Ben je het niet eens met de uitspraak van de rechtbank? Ook dan heb je weer zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Jouw zaak wordt dan bekeken door de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. De Centrale Raad kan de uitspraak van de rechtbank bevestigen of vernietigen. In het geval dat een uitspraak wordt vernietigd, dan wordt de zaak terugverwezen naar de rechtbank om opnieuw te worden bekeken. Schakel hier altijd een specialist bij in!

Hulp nodig?

Heb jij een ontslagbesluit ontvangen en ben je het hier niet mee eens? Wij helpen je graag om in bezwaar te gaan. Onze juridische medewerkers geven je gratis advies en brengen je in contact met de juiste persoon die jou hierbij kan helpen. Bel ons gerust op 088-6002808 (gebruikelijke belkosten) of laat je gegevens achter op ons contactformulier.